5 būdai kaip smagiai ir naudingai patobulinti savo anglų kalbos žinias

 1.  Priklijuok „etiketę“ kiekvienam daiktui savo namuose!

Nesvarbu, jog galbūt dalį žodžių tu jau moki ar žinai (pvz.“table“ yra stalas), vis tiek keli trumpi anglų kalbos testai pravers: čiupk lipnų lapelį ir kiekvienam namuose esančiam daiktui klijuok „etiketę“ su anglų kalbos vertimu. Pirmiausia išsirink bent 10-30 daiktų, ramiai prisėsk ir pabandyk visus daiktus išvardinti. Nepavyko? Prieik ir patikrink, kaip vienas ar kitas daiktas skamba anglų kalba ir taip, kol sugebėsi visus daiktus išvardinti nesuklydęs! Pavyko šios anglų kalbos pamokos? Puiku! Imk kitus lapelius ir klijuok ant kitų daiktų, kol galiausiai puikiai mokėsi visų namuose esančių daiktų pavadinimus. Nepamiršk – kiekvienas daiktas gali turėti daugybę sinonimų! Sėkmės!

2. Išmok „šakninius“ žodžius, priešdėlius ir priesagas mintinai!

Pavyzdžiui, žodis “ami/o” yra kilęs iš lotynų kalbos, kuris reiškia “love” (liet. k. “meilė”), prie “ami “ pridėjus galūnę –able (kas angliškai žymi būdvardį), gauname žodį “amiable” – friendly, pleasant, lovable (liet. k. draugiškas, malonus, mielas). Ir taip yra su daugeliu žodžių, tad mokant “šakninius” žodžius (pvz.: www.learnthat.org/pages/view/roots.html), žinant jų prasmę ir kokią kalbos dalį jie reiškia, tau nebereiks žodyno – galėsi puikiai atsekti ir suprasti, ką šis žodis reiškia sakinyje (“He is an educated, amiable and decent man.”). Paprastos anglų kalbos pamokos kasdien, tiesa?

3. Pasinaudok “klaidų ištaisymo” svetainėmis!

Patobulinti rašymo žinias, jei nesi klasėje ar neturi anglakalbio draugo šalia, visuomet labai sudėtinga. Tačiau reikia nebijoti ir bandyti rašyti kasdien, kad tai taptų įpročiu. O kas ištaisys klaidas, paklausi? Yra daug, įvairių nemokamų svetainių, kurios gali padėti, kad šie nedideli rašymo anglų kalbos testai taptų miela kasdienybe! Žinoma, jos ne žmonės ir galbūt visų klaidų nesugebės rasti, bet tobulėjimas garantuotas! (pvz. https://virtualwritingtutor.com/)

4. Išmok po naują dainą kasdien!

Išsirink tau patinkančio muzikos stiliaus grupę ar dainininką(-ę) ir klausykis jos/jo dainos tol, kol mokėsi visus žodžius mintinai! Tokios anglų kalbos pamokos praturtins ne tik kalbos žinias, bet ir praplės muzikinį akiratį! Juk tiek daug yra dar neklausytos muzikos, tiesa? Kas žino, gal kada pravers „karaokės“ metu?

5. Įsirašyk save kalbantį angliškai!

Anglų kalbos tarimas nėra lengvas, nors galbūt tu ir žinai, kaip tai turi skambėti. Tačiau pabandyk įsirašyti save kalbantį – ar visgi teisingai tari? Įrašai arba kalbiniai anglų kalbos testai padės puikiausiai išgirsti savo stipriąsias ir silpnąsias vietas – taip galėsi tobulinti ir koreguoti save patį. (Nebijok, tavo balsas tau keistai skambės tik pirmąjį kartą paleidus įrašą!)


Norėtum lankyti anglų kalbos pamokas ir patobulinti žinias kartu su anglų kalbos specialistu? Prisijunk prie Soros International House (SIH) siūlomų anglų kalbos kursų grupių arba mokykis individualiai!

Moklso metų bėgyje anglų kalbos pamokos SIH vyksta du kartus per savaitę po 2 pilnas val. suagusiesiems ir 1,5 val. moksleiviams. Vasarą siūlome intensyvius kursus, kurie vyksta 4-is kartus per savaitę po 2,5 valandos.

Potencialiems studentams pageidaujant, galimas ir kitoks kursų intensyvumas. Visas mokymo programas galite rasti: Kalbų mokymas

Susidomėjote ir anglų kalbos pamokos atrodo kaip vertingas užsiėmimus?? Kviečiame registruotis el. paštu info@sih.lt arba tel. nr. +370 600 20 636

SIH – laikas mokytis kalbų!